Svátek má: Květoslava

Byznys

Velikost textu:

Nové menu na palubách vlaků ČD připravily mladé kuchařské hvězdy

Nové menu na palubách vlaků ČD připravily mladé kuchařské hvězdy

České dráhy mají v provozu 37 restauračních vozů a 20 bistrovozů, ve kterých bude společnost JLV ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR (AKC ČR) pořádat sezónní nabídky, kterou letos  sestavil úspěšný Juniorský národní tým AKC ČR. To není jediná novinka na kolejích.

Český juniorský tým kuchařů
3. března 2019 - 11:21

Pro rok 2019 připravila společnost JLV ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR (AKC ČR) pořádnou jízdu – sezónní nabídky letos sestavil úspěšný Juniorský národní tým AKC ČR. Přehlídku chutí a vůní otevírá Vojta Petržela, trojnásobný vítěz Gastro Junior 2017 – 2019 a čerstvý vítěz semifinále Global Young Chefs Challenge 2019.

Čtveřice kuchařů v sestavě tři muži a jedna žena, která  byla úspěšná  na mezinárodních soutěžích a podle jejich kuchařských nápadů bude vytvářen i jídelní lístek v jídelních vozech  Českých drah se představila se svými produkty i na společné prezentaci ČD a JLV.

Prvnizpravy.cz byly na místě děje ...



"Společnost JLV letos slaví již 60. výročí. Svou pozici na trhu si držíme především díky inovacím. Nositeli moderních přístupů v oblasti gastronomie jsou zejména zástupci mladé kuchařské generace. Proto jsme oslovili Junior team AKC ČR, jehož členové se úspěšně umísťují na mezinárodních soutěžích,"  uvedl Bohumír Bárta, generální ředitel JLV.

Mladí kuchaři v čele s Vojtou Petrželou, který je trojnásobný vítěz soutěže Gastro Junior, vítěz prvního ročníku soutěže KU Young Chef a mistr světa v carvingu (kreativním vyřezávání), připravili nové menu pro rok 2019, které bude v nabídce restauračních vozů a bistrovozů Českých drah.

"V současnosti máme v provozu 37 restauračních vozů a 20 bistrovozů, ve kterých JLV zajišťuje gastronomický servis. S těmi se zákazníci setkávají na šesti různých dálkových linkách, například do Berlína a Hamburku, do Budapešti, Vídně nebo Ostravy. Menu i profesionální obsluha přitom snesou srovnání s dobrými kamennými restauracemi. Právě v tom vidím jednu z našich konkurenčních výhod. V dalších 147 spojích pak nabízíme cestujícím drobné občerstvení a nápoje z pojízdného minibaru, nebo z automatů, které jsme umístili do jednotek InterPanter," řekl  Miroslav Kupec, předseda představenstva a generální ředitel ČD.

Na palubě vlaků národního dopravce už si cestující zvykli na ochutnávání zajímavých surovin a poznávání netradičních chuťových kombinací. Nejinak tomu bude i v podání juniorského národního týmu. Vše do puntíku splňuje už nová sezónní polévka – karotkový krém se zázvorem, chilli a kokosem. Kombinace chutí polévky je malým holdem asijské kuchyni a přivolává vůni exotických dálek.

Vlajkovou lodí nové sezónní nabídky bude bezesporu telecí krk Bourguignon, opečené škubánky se slaninou, stříbrné cibulky se zeleninou a žampióny. Jemná chuť omáčky se nádherně snoubí s vláčným těstem slaninových škubánků a k tomu samozřejmě nesmí chybět dobře vychlazené pivo.

Milovníky tradiční české kuchyně jistě potěší uzená vepřová krkovice s křenovou omáčkou a žemlovými knedlíky. Pro příznivce bezmasých pokrmů jsou připraveny špenátové lasagne s ricottou a slunečnicovými semínky. A dezert ke kávě či čaji? Povidlové taštičky s oříšky, máslem a šlehanou smetanou budou jistě důstojnou tečkou za celým menu.

(ps, ČD, Prvnizpravy.cz, foto: Petr Skála)



Kurzy

0.00 
0.00 
0.00 
0.00 
0.00 

Akcie

NWR
0.1
AAA Auto
24
CETV
103.6
ČEZ
503.5
ECM
25.5
ERSTE GROUP BANK
829
FORTUNA
194.5
KITD
5.2
KOMERČNÍ BANKA
799.5
NWR
272
ORCO GROUP
12.4
PFNONWOVENS
702
PHILIP MORRIS ČR
14520
O2 C.R.
234
UNIPETROL
382.5
VIG
637.5